Voor particulieren

Wanneer u van de belastingdienst een Aangiftebrief toegestuurd krijgt, dan bent u verplicht om aangifte te doen. Ook als u denkt dat u niets hoeft te betalen of terugkrijgt.

Heeft u geen aangiftebrief ontvangen, maar u denkt wel iets terug te krijgen, dan kunt u toch aangifte doen. Bijvoorbeeld omdat u een eigen huis heeft gekocht. Dit kan zelfs nog over eerdere jaren, als u de benodigde papieren tenminste nog heeft.

Aangifte doen gaat tegenwoordig meestal per internet, hiervoor heeft u alleen een DigiD nodig. Als u hulp wilt bij het doen van de aangifte, omdat u bang bent fouten te maken of omdat u dit vervelend werk vindt, dan kunt u een afspraak maken. Ik verzorg dit dan voor u. Ik kan ook een DigiD voor u aanvragen.

Komt u er niet uit?

Krijgt u een brief of formulier van de belastingdienst, waar u niets van begrijpt of waar u het niet mee eens bent, dan kan ik u ook helpen met uitleg, beantwoorden of bezwaar maken. Ik kom naar u toe op een geschikt tijdstip, omdat alle papieren bij u thuis liggen.

Mijn advies is dan ook om uw belastingpapieren 5 jaar goed te bewaren: stop ze in een ordner. Zie ook onder Goed bewaren.