Voor ondernemers

Nederland draait uiteindelijk op zijn ondernemers. U bent of wordt zo'n ondernemer. U bepaalt zelf wat u gaat doen en hoe u dat gaat doen: u staat aan het roer. Daarbij heeft u natuurlijk wel te maken met de omgeving en de wet.

Belastingzaken

De wet zegt onder andere dat alle ondernemers verplicht zijn om een administratie te voeren en tenminste 5 jaar te bewaren. Deze administratie moet aan bepaalde minimum-eisen voldoen.

Ook moeten ondernemers aangifte doen voor de omzetbelasting en de inkomstenbelasting. Voor de omzetbelasting (BTW) gaat u meestal 4 maal per jaar aangifte doen, en eventueel ook nog een suppletie-aangifte. Misschien valt u onder de Kleine Ondernemers Regeling (KOR) zodat u minder of geen BTW hoeft af te dragen. Als beginnend ondernemer heeft u mogelijk recht op startersaftrek.

Advies

Het is zinvol en efficient om zowel voor de administratie als voor de aangiften een belasting-adviseur in te schakelen. Zo voorkomt u fouten en problemen met de Fiscus. En u weet zeker dat u gebruik maakt van alle regelingen waar u recht op heeft.

Daarnaast kan ik u ook adviseren, niet alleen op fiscaal en financieel gebied, maar ook vanuit twintig jaar ervaring in het bedrijfsleven. Financiƫle analyses kunnen u bijvoorbeeld helpen de winst te vergroten, of liquiditeitsproblemen te voorkomen.

Administratie

Bij het voeren van de administratie en het doen van belastingaangiften gaat het vooral om cijfers. Deze cijfers gaan over de balans en het vermogen, de omzet en kosten, en de winst.

Mijn visie is dat cijfers slechts een middel zijn om via analyse tot zinvolle informatie te komen. Met deze informatie kan dan een advies gegeven worden en dat leidt tot goede beslissingen. Vandaar de naam van mijn praktijk: Cijfers en Advies.

Deelt u deze visie? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!